Over ons

SWV De Verbinding is het samenwerkingsverband van het voortgezet (speciaal) onderwijs in de regio Arnhem en De Liemers. In Op Nieuw gaan we op zoek naar initiatieven en oplossingen op scholen die een blijvende impact zullen hebben op het onderwijs.

Lessen uit coronatijd

De uitbraak van het COVID-19-virus heeft ervoor gezorgd dat we in korte tijd ons onderwijs anders moesten inrichten. Maar een crisis als deze biedt ook nieuwe perspectieven en middelen. Welke lessen kunnen we er allemaal uit leren? Wat doen we met alle (online) ontwikkelingen van de afgelopen periode? En welke voordelen kunnen we eruit halen voor het bieden van passend onderwijs?

Van de gebaande paden af

SWV De Verbinding is ontzettend nieuwsgierig naar de oplossingen die de coronacrisis op scholen heeft uitgelokt en kijkt met Op Nieuw welke ideeën een vaste plaats krijgen in het curriculum: of deze situatie ervoor zorgt dat we samen het onderwijs nu echt ‘op nieuw’ willen uitvinden, we nieuwe paden gaan bewandelen en dat. grenzen gaan verdwijnen. Zeker voor leerlingen met extra ondersteuningsvragen kunnen deze lessen een waardevolle aanvulling zijn voor de begeleiding van de scholen.

Samen sterk voor iedere leerling

In Op Nieuw gaan we op zoek naar inspirerende voorbeelden van docenten, ouders, leerlingen en bestuurders. De ervaringen en resultaten delen we met alle scholen van ons samenwerkingsverband en daarbuiten, zodat iedereen geïnspireerd wordt om mee te bewegen van de gebaande paden af. Het doel? Samen steeds sterker worden in het bieden van onderwijs waar onze leerlingen recht op hebben. Samen sterk voor iedere leerling!